Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


koblížky M.D.RETTIGOVÉ

Autor: Andy-s-klukama - další recepty
   Hodnocení: 15%      

Suroviny:
České koblihy
36 dkg mouky, citronová kůra, sůl, sáček vanilinového cukru, koflík mléka, 2 kostky cukru, 2 dkg droždí, 3 dkg práškového cukru, 2 žloutky, 3 dkg másla, na smažení: 40 dkg tuku, vanilkový cukr, 12-15 dkg merunkové marmelády

Postup:
Na kamna dáme ohřáti 18 dkg jemné a 18 dkg sypké mouky. Přidáme k ní trochu citronové strouhané kůry , špetku soli a sáček vanilinového cukru. Do koflíčku vlahého mléka s dvěma kostkami cukru dáme vykynouti 2 dkg droždí. Mezitím třeme na míse 3 dkg tlučeného cukru se dvěma žloutky asi 15 minut. Mouku pak zaděláme vykynutým kváskem, přidáme utřené žloutky a zpracujeme v jemné těsto, hodně je propracujeme, přilijeme 3 dkg rozpuštěného teplého másla a těsto znovu propracujeme, až jest hladké. Necháme je na kamnech zvolna kynouti, pak děláme malé koblihy, plníme je marmeládou a necháme je opět ubrouskem přikryté dokynouti. Zkynuté obrátíme na druhou stranu a když jsou po obou stranách vykynuté, pak je smažíme v rozpáleném omastku.

Názory čtenářek

tomas 30.3. 20:34  

no a je to dobrá buchta????

uta 23.2. 20:01  

sáček vanilinového cukru ---tak to jsem tam nenašel.jinak ok.rád povedu debatu.
přeji hezkou noc

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.