Varení s Dámou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pecení chleba

Varení s Dámou
Varení s Dámou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenejaí
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moucníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Prílohy
Testoviny
Luateniny
Zavareniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Delená strava
Domácí pecivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Jablečné chutney/čatní (čti čatný)

Autor: Cikita - další recepty
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
1,5 kg jablek
0,5 kg cibule
0,5 kg cukru
0,3 litru jablečného moštu
0,15 litru vody
20 g zázvoru sušeného
7 g skořice
1/4 lžičky pepře
1/2 litru octa

Postup:
Jablka opereme, oloupeme a nastrouháme nebo nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na malé kousky a přidíme k ovoci. Směs podlijeme vodou a vaříme 20 minut. Potom přidáme sůl, koření a polovinu octa a vaříme dále, dokud jablka a cibule zcela nezměknou. Nakonec přidíme cukr, mošt, zbytek octa a mirně vaříme, až je výrobek uspokojivě zahuštěn. Nalijeme za horka do sklenic a uzavřeme kovovými víčky jako kompoty.

Čatní je potřeba vařit hodinu i déle a hlídat, aby se nepřipálilo. Nedá se konzumovet hned, potřebuje několik týdnů uležet, ale pak je vynikající k pečeným masům.

Názory čtenářek

take a look at it! 24.10. 1:13  

wwLdzH Very informative blog article.Really looking forward to read more. Really Great.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.