-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


Velikonoční nádivka vynikající

Autor: Rudlina - další recepty
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
1,5 kg uzeného masa,
100 g slaniny,
5x vejce,
200 ml mléka,
7x starší rohlík,
sůl, pepř,
kopřivy,
petrželka,

trochu strouhanky,
máslo na vymazání pekáče,

Postup:
Uzene maso nechame v hrnci projit varem. Vyvar nevylivame, muzeme ho pouzit na zredeni nadivky.
Maso a rohlíky nakrájíme na menší kostičky, vložíme do větší mísy.
Bilky vyslehame v snih a zloutky rozšleháme s mlékem a vylijeme na maso a rohlíky.
Lehce osolíme, opepříme, přidáme kopřivy a petrželku.
Vše promícháme.
Pokud je směs řídká, zahustíme strouhankou, pokud je naopak příliš hustá, zředíme kapkou mléka ci vyvarem z masa.
Pekáč vymažeme máslem, na dno naskládáme plátky anglické slaniny.
Směs přendáme do pekáčku a pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 200°C asi 45 minut.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.