Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Velikonoční nádivka vynikající

Autor: Rudlina - další recepty
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
1,5 kg uzeného masa,
100 g slaniny,
5x vejce,
200 ml mléka,
7x starší rohlík,
sůl, pepř,
kopřivy,
petrželka,

trochu strouhanky,
máslo na vymazání pekáče,

Postup:
Uzene maso nechame v hrnci projit varem. Vyvar nevylivame, muzeme ho pouzit na zredeni nadivky.
Maso a rohlíky nakrájíme na menší kostičky, vložíme do větší mísy.
Bilky vyslehame v snih a zloutky rozšleháme s mlékem a vylijeme na maso a rohlíky.
Lehce osolíme, opepříme, přidáme kopřivy a petrželku.
Vše promícháme.
Pokud je směs řídká, zahustíme strouhankou, pokud je naopak příliš hustá, zředíme kapkou mléka ci vyvarem z masa.
Pekáč vymažeme máslem, na dno naskládáme plátky anglické slaniny.
Směs přendáme do pekáčku a pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 200°C asi 45 minut.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.