Cannelloni zapečené s mletým masem a rajčaty Autor: Rudlina - další recepty Hodnocení: 9%     Suroviny: Cannelloni,
1kg mletého masa,
větší cibule,
stroužek česneku,
2x větší rajče,
konzerva loupaných rajčat,
rajčatový protlak,
100ml smetany na vaření,
olivový olej,
pepř, sůl,
parmazán, (eidam na strouhání)
máslo na vymazání pekáčku Postup: Cibuli spolu s česnekem orestujeme na oleji, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme.
Když je maso hnědé, přidáme na malé kostičky nakrájená rajčata a chvíli povaříme.
Odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
Cannelloni ručně plníme masovým ragú a skládáme do vymazaného pekáčku. Do zbylého masového ragú přidáme rajčatový protlak a smetanu na vaření, promícháme a nalijeme na cannelloni.
Posypeme strouhaným parmazánem a pečeme v předehřáté troubě při 200°C dokud cannelloni nezměknou.
(Krátce před vypnutím trouby můžeme posypat strouhaným eidamem - pečeme do zlato-hněda).
|