-->
Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vložit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domáccí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Velikonoční věnec se švestkovými povidly

Autor: Bardotka26 - další recepty
   Hodnocení: 11%      

Suroviny:
42g droždí (1 kostka),
500g mouky (250g hladké + 250g polohrubé),
150g cukru krupice,
200-300 ml mléka (vlažné),
150g másla + 50g sádla,
2 vejce,
špetka soli,
1 lžíce rumu,
1 vejce na pomazání těsta,
100g mandlí nasekaných na posypání,
povidla dle chuti k naplnění,

Postup:
V toše vlažného mléka (200ml) rozdrobíme droždí, které zasypeme lžící cukru a lžící mouky a necháme vzejít kvásek.
Ve velké zadělávácí míse smícháme mouku s cukrem a solí. Uprostřed sypké směsi uděláme důlek a přidáme dvě vejce, rum, přepuštěné máslo se sádlem (společně je rozpustíme v kastrůlku a necháme zchladnout)a přidáme i kvásek. Všechny ingredience začneme důkladně zpracovávat, v průběhu přidáme zbylé mléko. Vypracujeme hladké těsto a na teplém místě je lehce pomoučněné necháme vykynout.

Po vykynutí těsto vyložíme na pomoučněnou pracovní plochu a rozdělíme na dvě stejné části. Ty vyválíme na dlouhé válečky, zploštíme a na střed naneseme povidla. Zabalíme a spoje schováme dospod, následně zavineme do věnce.

Konce věnců propleteme a dáme dospod (pro upevnění použijeme špejli). Spletený věnec potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými kousky mandlí. Poté necháme ještě 20 minut nakynout. Pečeme v troupě při 200 °C dozlatova 30-35 minut.

Tip: do těsta můžeme přidat i hrozinky a pomleté mandle. Těsto můžeme nechat zadělat i vykynout v domácí pekárně.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.