-->
Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vložit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domáccí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


vdolky z trouby (babička Bedřiška)

Autor: janky - další recepty
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
0,5 kg směsi hladké a polohrubé mouky, 5 dkg rozpuštěného tuku, 3 dkg cukru, 1 droždí dr. Oetker, cca 0,3 l vlažného mléka, 0,5 lžičky soli, 1 žloutek

Postup:
Těsto zaděláme obvyklým způsobem (třeba v pekárně na program těsto - měla jsem ho po vykynutí plnou Moulinex XXL). Po vykynutí odkrajujeme stejnoměrné kousky, které na zakulatíme a zploštíme. Pokládáme na tlustě vymazaný plech (třeba Herou). Necháme cca půl hodiny znovu vykynout. Po druhém vykynutí pomašlujeme rozkvedlaným bílkem. Můžeme sypat solí a kmínem. Nesypané vdolky podáváme potřené marmeládou nebo povidly a sypané strouhaným tvarohem, s trochou zakysané smetany. Pečeme v dobře rozehřáté troubě dozlatova.

Chceme-li mít vdolečky smažené, nejprve je v troubě předpečeme a pak smažíme ve vyšší vrstvě tuku - zapečená kůrčička nenasaje tolik tuku a nebudou tak těžko stravitelné.

Názory čtenářek

smashing top seo 25.10. 1:06  

PjEQeh Awesome blog article.Really thank you! Much obliged.

Jana z Brna 14.2. 9:55  

Já je plním povidly s mákem dovnitř,dám do trouby,potřu rozpuštěným sádlem a peču-jsou opravdu babiččiny,tak se u nás dělaly v kachlákách

jana 24.8. 8:54  

výborné

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.