-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


GNOCCHI - těsto

Autor: Sallow - další recepty
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
1 - 1,5 ČL sůl
1/2 hrnku olivový olej
těsto:
1 ks vejce 
300 g hladká mouka 
1 kg brambory 
mletý černý pepř

NEBO:
•1 kg moučných brambor
•3 velká vejce, ušlehaná
•300 g hladké mouky nebo méně – přesné množství závisí na druhu brambor

NEBO:
Italská kuchyně - Gnocchi(bramborové noky)
Suroviny: 0,5 - 1 kg brambor,
250 g hladké mouky,
50 g parmezánu,
1 - 2 vejce,
sůl, pepř, muškátový oříšek,
150 g smetanového sýra,
100 g smetany,
250 g listového špenátu, česnek, olivový olej

Postup:
Vlahé brambory oloupeme, prolisujeme, rychle pracujeme těsto, aby neřídlo. Pozor! Za studena brambory dělají hrudky! Po vaření vložíme hned do studené vody. Na másle orestujeme listový špenát společně s utřeným česnekem, smetanovým sýrem, smetanou a solí. Smícháme s noky.

Postup:
...a tady je i video: KLIKNI

Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce v osolené vodě, do které jsme dali asi 3 čajové lžičky soli. Uvařené brambory slijeme, oloupeme a necháme vychladnout.

V mlýnku na kaši brambory propasírujeme najemno, osolíme je, opepříme, přimícháme celá vejce a zasypeme asi 2 hrstmi mouky. Vypracujeme tužší těsto, které vysypeme na vál a dobře podsypeme další moukou (1 - 2 hrsti). Tu hnětením do těsta zapracujeme.

Z menších dílků těsta uválíme dlouhé válečky o průměru 1,5 - 2 cm. Pružným nožem odkrajujeme jednotlivé gnocchi, které můžeme dotvarovat pomocí vidličky. Po zpracování celého těsta gnocchi sesbíráme na plech nebo tác, aby se neslepily, a dáme do vroucí osolené vody.

Čerstvé gnocchi vaříme 2 minuty. Pokud jsou již mražené, tak 6 - 7 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Hlídáme, aby se nočky nepřevařily, jinak se začnou ještě v hrnci rozpadat a nevypadají nijak vábně.

Uvařené gnocchi vylovíme sítem, cedníkem nebo děravou naběračkou a v hlubším plechu pokapeme olivovým olejem. Plechem podle potřeby zatřepeme, aby se omastily všechny. Hotové a ještě teplé smícháme s italskou omáčku podle chuti. Můžeme je i podávat jako přílohu k masu.
















Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.