Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


GNOCCHI - těsto

Autor: Sallow - další recepty
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
1 - 1,5 ČL sůl
1/2 hrnku olivový olej
těsto:
1 ks vejce 
300 g hladká mouka 
1 kg brambory 
mletý černý pepř

NEBO:
•1 kg moučných brambor
•3 velká vejce, ušlehaná
•300 g hladké mouky nebo méně – přesné množství závisí na druhu brambor

NEBO:
Italská kuchyně - Gnocchi(bramborové noky)
Suroviny: 0,5 - 1 kg brambor,
250 g hladké mouky,
50 g parmezánu,
1 - 2 vejce,
sůl, pepř, muškátový oříšek,
150 g smetanového sýra,
100 g smetany,
250 g listového špenátu, česnek, olivový olej

Postup:
Vlahé brambory oloupeme, prolisujeme, rychle pracujeme těsto, aby neřídlo. Pozor! Za studena brambory dělají hrudky! Po vaření vložíme hned do studené vody. Na másle orestujeme listový špenát společně s utřeným česnekem, smetanovým sýrem, smetanou a solí. Smícháme s noky.

Postup:
...a tady je i video: KLIKNI

Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce v osolené vodě, do které jsme dali asi 3 čajové lžičky soli. Uvařené brambory slijeme, oloupeme a necháme vychladnout.

V mlýnku na kaši brambory propasírujeme najemno, osolíme je, opepříme, přimícháme celá vejce a zasypeme asi 2 hrstmi mouky. Vypracujeme tužší těsto, které vysypeme na vál a dobře podsypeme další moukou (1 - 2 hrsti). Tu hnětením do těsta zapracujeme.

Z menších dílků těsta uválíme dlouhé válečky o průměru 1,5 - 2 cm. Pružným nožem odkrajujeme jednotlivé gnocchi, které můžeme dotvarovat pomocí vidličky. Po zpracování celého těsta gnocchi sesbíráme na plech nebo tác, aby se neslepily, a dáme do vroucí osolené vody.

Čerstvé gnocchi vaříme 2 minuty. Pokud jsou již mražené, tak 6 - 7 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Hlídáme, aby se nočky nepřevařily, jinak se začnou ještě v hrnci rozpadat a nevypadají nijak vábně.

Uvařené gnocchi vylovíme sítem, cedníkem nebo děravou naběračkou a v hlubším plechu pokapeme olivovým olejem. Plechem podle potřeby zatřepeme, aby se omastily všechny. Hotové a ještě teplé smícháme s italskou omáčku podle chuti. Můžeme je i podávat jako přílohu k masu.
















Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.