Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Sterilovaná jablka (od Betyyna)

Autor: Sallow - další recepty
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
Očištěná, jadřinců a slupek zbavená jablíčka
Sklenice a dobrá nálada na práci

Postup:
1. Jablka rozkrojíme, vyřízneme jádřince. Pokud je slupka tvrdá, odstraníme ji. Je-li měkká, nemusíme okrajovat. Zatím dáváme jablka do vody s troškou octa nebo citrónové šťávy, aby příliš nezhnědla.
2. Připravená jablka postrouháme, necháme chvíli odpočinout aby pustila šťávu.
3. Plníme do sklenic – pořádně utlačujeme, šťávu pravidelně odléváme. Musíme utlačovat skutečně napevno, jinak se jablka rozvaří nebo vyrazí víčko a vytečou do zavařovacího hrnce!!! Nelekneme se, že jablka zhnědla, po uvaření zase zesvětlají !!! Neplnit úplně do plna - jen po ten záhyb na sklenici, zvednou se při vaření.
4. Vložíme do zavařovacího hrnce a vaříme mírným varem, od počátku varu 15 minut. Po 15 minutách vytáhneme z hrnce a necháme vychládnout.


Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.