-->
Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vložit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domáccí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Dýňové řezy

Autor: Rudlina - další recepty
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
Náplň:
Menší dýně,
5 lžic medu či javorový sirup,
2 lžíce zakysané smetany,
Citronová šťáva z půlky citronu,
2 vejce


Na korpus:
250g hladké mouky,
125g másla,
1 vejce,
2 lžíce cukru,
Nastrouhaná kůra z půlky citronu,
Sůl,

Postup:
Ze surovin na korpus vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme odpočinout v ledničce.

Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka a oloupeme slupku. Dužninu nakrájíme na menší kostky, ty dáme do kastrůlku, podlijeme trochou vody a necháme 20 minut dusit.

Když je dýně měkká, slijeme přebytečnou vodu, dužninu rozmačkáme nebo rozmixujeme na hladký krém a necháme vychladnout.

Do vychlazeného dýňového pyré vmícháme med, citronovou šťávu a kysanou smetanu.Když je vše dobře zapracované, přidáme i vejce a mixérem pomalu, ale důkladně prošleháme.

Koláčovou formu nebo menší pekáček vymažeme máslem nebo vyložíme pečicím papírem a na dno prsty upěchujeme těsto. Dno na několika místech propíchneme vidličkou, nalijeme na něj dýňový krém a pečeme 40 minut při 180 °C.
Podáváme doplněné kysanou smetanou.

Tip: Těsto na korpus lze udělat i z celozrnné mouky nebo z kombinace bílé a celozrnné. Hotový řez můžeme posypat trochou kakaa nebo strouhané čokolády podle chuti.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.