-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


hrušková náplň do frgálů

Autor: alča
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
Náplň nedělám ze sušených hrušek, ale dělám si hrušková povidla. Hrušky (padané, nevhodné k uložení) rozkrojím, vykrájím jadřince a rozšrotím v sekací nádobě. Dám do pekáče a stejně jako švestková povidla peču v troubě, dokud nezhoustnou, ale ne moc - jdou pak špatně vyklopit. Horké natlačím do sklenic, nechám v troubě oschnout a zavřu. Nechávám schládnout převrácené na víčko.

Postup:
Když chci dělat náplň, dám do hrnce trochu vody, přidám přiměřeně badián - ne moc - vyklopím povidla, podle chuti přisladím příp. i vanilkovým cukrem a povařím. Vodu přidávám podle potřeby, aby nebyla náplň moc hustá ani řídká. Potom natřu na rozválené těsto, vyndám badián, posypu posypkou a upeču. Po upečení pokropím roztopeným máslem smíchaným s rumem.
Do sušených hrušek se přidávají i sušená jablka, prý pro lepší chuť nebo nastavení, ale já dělám jen z hrušek.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.