Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


hrušková náplň do frgálů

Autor: alča
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
Náplň nedělám ze sušených hrušek, ale dělám si hrušková povidla. Hrušky (padané, nevhodné k uložení) rozkrojím, vykrájím jadřince a rozšrotím v sekací nádobě. Dám do pekáče a stejně jako švestková povidla peču v troubě, dokud nezhoustnou, ale ne moc - jdou pak špatně vyklopit. Horké natlačím do sklenic, nechám v troubě oschnout a zavřu. Nechávám schládnout převrácené na víčko.

Postup:
Když chci dělat náplň, dám do hrnce trochu vody, přidám přiměřeně badián - ne moc - vyklopím povidla, podle chuti přisladím příp. i vanilkovým cukrem a povařím. Vodu přidávám podle potřeby, aby nebyla náplň moc hustá ani řídká. Potom natřu na rozválené těsto, vyndám badián, posypu posypkou a upeču. Po upečení pokropím roztopeným máslem smíchaným s rumem.
Do sušených hrušek se přidávají i sušená jablka, prý pro lepší chuť nebo nastavení, ale já dělám jen z hrušek.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.