Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Pórkové risotto s vejcem

Autor: Rudlina - další recepty
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
Rýže Arborio,
Pórek,
Šalotka,
Olivový olej,
Bílé víno,
Vývar [kuřecí či zeleninový],
Máslo,
Parmezán,
Limetka,

Vejce

Postup:
Na olivovem oleji orestujeme salotku a porek [spise bila cast porku].
Pridame ryzi a nechame vsaknout olej. Prilijeme bile vino a nechame vyparit.
Pote zalijeme vyvarem a varime do podoby all dente.
Vypneme sporak, vhodime vetsi kousek masla, prikryjeme uterkou a po chvilce promichame, pridame nastrouhany parmazan a trochu stavy z limetky.

Mezitim si dame varit vodu s trochou octa, vajicko vyklepneme do misky, tu prilozime tesne k hrnci a vlijeme do temer vrouci vody. Po chvilce vajicko vyjmeme a polozime na talir s risottem. Vajicko osolime, opeprime, muzeme nastrouhat parmezan.

Recept dle Z.Pohlreicha.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.