Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Bezlepkové medové perníčky

Autor: Leonny
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
1kg mouky Jizerka
35dkg cukr moučka
25dkg tekutého medu
5 vajec
1dkg jedlé sody
1 lžička mleté skořice
1 lžička anýtu (rozemletého)
1 lžička hřebíčku (rozemletého)

Postup:
Těsto: Cukr mícháme s celými vejci 15min., poté přidáme koření a med (vlažný). Dobře promícháme. Potom postupně přidáváme bezl. mouku, do které jsme zamíchali jedlou sodu. Těsto dobře promícháme a necháme odpočinout (nejlépe přes noc).

Perníčky:
Vyválíme plát (na malé kousky asi 0,5cm vysoký, na velké cca 1cm vysoký), vykrajujeme. Lépe vybrat celistvější vykrajovátka bez úzkých míst, ty se mají tendenci trhat. Perníčky dáváme na promaštěný plech (či použijeme pečící papír) dost daleko od sebe - při pečení hodně nabydou. Potřeme rumovým bretonem (ten dá perníčku hezkou hnědou barvu) nebo rumem (s rumem jsou perníčky světlé). Pečeme v rozehřáté troubě 150stupňů 5 - 10 minut.
Po upečení potřeme vejci rozšlehanými v mléce a dáme na rovnou podložku vychladnout. (5 lžic mléka, 1 vejce, 1 žloutek)

Pokud chcete perníčky zdobit - poleva:
1 bílek, 20dkg cukr moučka, lžička octa

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.