Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


RYCHLÁ šťáva ze všeho ovoce(bábrla)

Autor: Sallow - další recepty
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
1)* 1 litr šťávy = 1,25 - 1,40 kg cukru krupice nebo krystal
nechám rozpustit a sliju do láhví

..............................................


2)* 2,5 kg ovoce
0,5 kg cukru krupice nebo krystal
2 litry vařící vody
2 - 4 dkg kyseliny citronové


Postup:
1)* Jestli máš odšťavcovací hrnec, mám ještě jeden rychlý recept.
Odšťavím ovoce, do horké šťávy přidám kyselinu citrónovou a cukr krupici nebo krystal zase v poměru: 1 litr šťávy = 1,25 - 1,40 kg cukru krupice nebo krystal
nechám rozpustit a sliju do láhví

...............................................

2)* Ovoce procukrujeme, pomačkáme a necháme stát 2 - 3 hodiny.
Pak na ovoce nalijeme vařící vodu, přidáme kyselinu citronovou a necháme stát 24 hodin, občas zamícháme.
Potom roztok přecedíme přes husté plátýnko. Nemačkáme, necháme jen volně překapat.
Šťávu si odměříme a přidáme do ní cukr v poměru
1 litr šťávy = 1,25 - 1,40 kg cukru krupice nebo krystal
Za občasného míchání necháme cukr pořádně rozpustit, většinou to trvá do druhého dne. Sirup slijeme do láhví nebo do sklenic a zavíčkujeme.
Tenhle recept používám na všecko ovoce


Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.