-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


Tagliatele bolognese

Autor: Pellegrino - další recepty
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
Těstoviny:
• 300g mouky
• 3 vajíčka
• sůl
• bílý pepř

Omáčka:
• 100g pancet
• 150g telecího mletého masa
• 150g hovězího mletého masa
• 1 cibule
• 1 mrkev
• 1 celer
• 2 lžíce olivového oleje
• 1 dcl červeného vína
• 2 dcl vývaru
• 2 dcl mléka
• 1 lžíce rajčatové omáčky
• 50g parmazánu
• sůl
• pepř

Postup:
Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli, mrkev a celer oškrábeme, nakrájíme na malé kousíčky a opražíme si je do zlatova na 2dcl olivovém oleji. Pak přidáme telecí a hovězí mleté maso a mícháme, dokud neztratí barvu krve. Maso zalijeme 3 dcl domácího vývaru. Pak přidáme půl kila čerstvých, vyzrálých rajčat, nebo 500ml rajčatové omáčky. Nakonec skleničku červeného vína, sůl a bílý pepř podle chuti. Necháme vařit na mírném ohni hodinu a půl. Pokud se nám zdá, že se směs začíná vysušovat, přidáme vývar.
Mezitím si připravíme tagliatelle. Odměříme si 300g mouky, uděláme do hromádky mouky důlek. Dám do něj tři vajíčka a začnu zpracovávat těsto. Jakmile je vše spojené, rozválíme na tenký plátek, který necháme vysušit 10 minut. Poté posypeme moukou, zamotáme a pokrájíme na tenké plátky, které oddělíme a necháme prosušit. Dále si připravíme vodu, nejlépe na 100g těstovin 1 litr vody, a do ní přidáme mořskou sůl. Do vroucí vody pak vložíme těstoviny. Scedíme cca po 5 min., aby byly těstoviny aldente, Těstoviny vložíme do mísy a přidáme omáčku. Na těstoviny zalité omáčkou nastrouháme parmezán, který omáčku zahustí a propojí s těstovinami.
Dobrou chuť přeje Giorgio Dalla Libera – šéfkuchař Ristorante Pellegrino.


Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.