Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Tagliatele bolognese

Autor: Pellegrino - další recepty
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
Těstoviny:
• 300g mouky
• 3 vajíčka
• sůl
• bílý pepř

Omáčka:
• 100g pancet
• 150g telecího mletého masa
• 150g hovězího mletého masa
• 1 cibule
• 1 mrkev
• 1 celer
• 2 lžíce olivového oleje
• 1 dcl červeného vína
• 2 dcl vývaru
• 2 dcl mléka
• 1 lžíce rajčatové omáčky
• 50g parmazánu
• sůl
• pepř

Postup:
Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli, mrkev a celer oškrábeme, nakrájíme na malé kousíčky a opražíme si je do zlatova na 2dcl olivovém oleji. Pak přidáme telecí a hovězí mleté maso a mícháme, dokud neztratí barvu krve. Maso zalijeme 3 dcl domácího vývaru. Pak přidáme půl kila čerstvých, vyzrálých rajčat, nebo 500ml rajčatové omáčky. Nakonec skleničku červeného vína, sůl a bílý pepř podle chuti. Necháme vařit na mírném ohni hodinu a půl. Pokud se nám zdá, že se směs začíná vysušovat, přidáme vývar.
Mezitím si připravíme tagliatelle. Odměříme si 300g mouky, uděláme do hromádky mouky důlek. Dám do něj tři vajíčka a začnu zpracovávat těsto. Jakmile je vše spojené, rozválíme na tenký plátek, který necháme vysušit 10 minut. Poté posypeme moukou, zamotáme a pokrájíme na tenké plátky, které oddělíme a necháme prosušit. Dále si připravíme vodu, nejlépe na 100g těstovin 1 litr vody, a do ní přidáme mořskou sůl. Do vroucí vody pak vložíme těstoviny. Scedíme cca po 5 min., aby byly těstoviny aldente, Těstoviny vložíme do mísy a přidáme omáčku. Na těstoviny zalité omáčkou nastrouháme parmezán, který omáčku zahustí a propojí s těstovinami.
Dobrou chuť přeje Giorgio Dalla Libera – šéfkuchař Ristorante Pellegrino.


Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.