-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


Novoroční hever (zvedák)

Autor: lumirsko - další recepty
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
Novoroční hever (zvedák)
…možno použít i pro jiné bujaré dny

1 baliček Deka (přípravek k nakládání okurek a zeleniny)
1 skleněná třílitrová láhev
1,5 l vody
0,5 l octu 8%
0,5 kg. cibule
20 špekáčků (což je něco přes kilo)
3 - 4 balíčky tvarůžek (vyzralých)
6 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1 lžíce moučkového cukru (nebo 2 – 4 pecičky umělého sladidla)
1 – 2 feferonky (pro dospělé)



Příloha – tmavý chléb, pečivo, (výhradně pro dospělé na zapití pivo Radegast Premium ze sedmého schodu).

Postup:
Svaříme vodu s octem, vsypeme celý obsah Deka, přidáme cukr,koření, feferonky a povaříme 4 minuty. Cibuli nakrájíme na tenké kolečka a přelijeme na cedníku vroucím nálevem. Špekáčky oloupeme a překrojíme podélně. Do sklenice ukládáme střídavě spařenou cibuli, špekáčky a tvarůžky. Poslední vrstvou je cibule. Tento obsah zalijeme vlažným nálevem. Je vhodné poslední vrstvu cibule zatížit víčkem z kelímku. „HEVER“ zraje 14 dnů.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.