Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Glazovaná treska s cukrovým hráškem a sezamovou rýží

Autor: JD
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
1 balení konjakové rýže Perfect Rice
2 kousky bílé ryby, nejlépe tresky
100 g cukrového hrášku
3/4 šálku sojové omáčky
1/4 šálku medu
2 -3 cm čerstvého zázvoru
1 jarní cibulka
sezamový olej -1 lžička do marinády, 1 lžíce na pečení
sezamová zrníčka
čerstvý koriandr na ozdobu

Postup:
Připravte si marinádu do misky smícháním medu, sojové omáčky, 1 lžičky sezamového oleje a na jemné kostičky nakrájeného čerstvého zázvoru. Rybu do marinády namočte.

Zatím si připravte plech, který vyložíte alobalem a pokapete sezamovým olejem. Poklademe plátky ryby a alobal uzavřeme. Rozehřejte troubu na 200° C nebo gril a rybu upečeme do měkka, na což většinou stačí max. 15 minut. Poslední asi 3 minuty zvyšte teplotu trouby anebo dejte na program gril. Ryba by měla být propečená, ne však vysušená.

Mezitím si připravíme vodu na cukrový hrášek. Jakmile se začne vařit, dáme ho do vařící vody a vaříme asi jen 2 - 3 minuty, aby nezměnil barvu. Vyndáme a okapeme. Rýži propláchneme horkou a studenou vodu a zahřejme jen 1 minutu v mikrovlnné troubě.

Smícháme se sezamovými zrníčky, dáme na talíř, přidáme hrášek a nakonec upečenou tresku. Zbytkem teplé marinované omáčky z pečení pokapeme a podáváme ozdobené na jemno nakrájenou jarní cibulkou, případně koriandrem.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.