Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Kuře po myslivecku

Autor: Lenka_V
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
1 kg kuřecích kousků s kostí (stehna nebo paličky)
4 ks bobkového listu
1 snítka čerstvého rozmarýnu
3 stroužky česneku
300 ml červeného vína, nejlépe Chianti
1 kostka Masoxu
mouka na poprášení
extra panenský olivový olej
3 filátka ančoviček
1 hrst zelených nebo černých oliv bez pecky
400 g konzervovaných loupaných rajčat
sůl a čerstvě namletý pepř

Postup:
Kousky kuřete ochutíme solí a pepřem a dáme je do mísy. Přidáme bobkový list a rozmarýn, stroužek rozdrceného česneku a zalijeme vínem. Mísu přikryjeme a necháme nejlépe přes noc marinovat v ledničce.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso scedíme, marinádu uchováme. Kousky masa osušíme, poprášíme je moukou a přebytek oklepeme. Ohnivzdorný kastrol postavíme na střední plamen, vlijeme olej a až se rozehřeje, osmažíme na něm ze všech stran kousky kuřete a vyjmeme je. Do kastrolu vsypeme zbytek česneku pokrájeného na plátky, osmažíme ho dozlatova, pak přidáme ančovičky, olivy, rajčata (ty podrtíme vařečkou) a vrátíme kuře. Vlijeme uchovanou marinádu, uvedeme do varu, přidáme Masox, na kuře dáme alobal ve dvojité vrstvě, kastrol přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Dusíme v troubě asi 1,5 hodiny.
Z povrchu omáčky odstraníme případný přebytečný tuk, omáčku dochutíme solí a pepřem podle chuti. Vyjmeme bobkové listy a rozmarýn a podáváme.


Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.