Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Rolovaný vepřový bok s bramborovými šiškami a špenátem

Autor: Lenka_V
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
1 kg vykostěný vepřový bok
podle potřeby sůl
drcený kmín
černý mletý pepř
1 kostka Masoxu Vitana
1 cibule
2 lžíce oleje
4 stroužky česneku

Postup:
Vepřový bok omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou a na kůži nařízneme ostrým nožem mřížku. Maso pak podélně rozřízneme, jako bychom ho chtěli rozkrojit na dva pláty, ale dáváme pozor, abychom jej nedořízli úplně. Vznikne tak jakási „knížka“. Maso rozložíme, potřeme 2 stroužky prolisovaného česneku, osolíme a okořeníme drceným kmínem. Podložíme jej po celé délce kuchyňským provázkem, zarolujeme a z vrchní strany zavážeme uzlík, pak maso omotáme provázkem po celé šířce až na konec, dvěma tahy se vrátíme zpět a nakonec zavážeme uzlík.
Jednu cibuli nakrájíme nahrubo a nasypeme do pekáčku, dáme na ni připravené rolky, lehce osolíme a posypeme kmínem, podlijeme trochou studené vody a pečeme na 180°C asi 90 minut. Během pečení maso otáčíme a případně podléváme.
Servírujeme s bramborovými šiškami a špenátem, přelité šťávou. Tu připravíme z výpeku: cibuli se šťávou vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, metličkou prošleháme a krátce orestujeme. Nakonec zalijeme trochou studené vody, přidáme kostku Masoxu, promícháme a provaříme aspoň 10 minut, podle chuti dosolíme.


Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.