Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Kančí a la Stroganoff

Autor: Lenka_V
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
3 lžíce olivového oleje
1 střední červená cibule, nadrobno pokrájená
1 stroužek česneku
300 g kančí pečeně nebo panenky
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžičky mleté sladké papriky
250 g směsi pevných lesních hub
svazek hladkolisté petrželky, stonky a lístky zvlášť
1 lžíce másla
2 lžíce brandy
½ kostky Masoxu Vitana
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
150 ml crème fraîche nebo zakysané smetany
4–6 malých nakládaných okurčiček

Postup:
Na středním plameni rozehřejeme pánev a nalijeme na ni 2 lžíce olivového oleje. Vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na tenké plátky. Mícháme asi 8 minut, dokud cibule a česnek nezměknou a nezezlátnou. Sejmeme z ohně, děrovanou sběračkou vybereme zeleninu a odložíme ji stranou.
Maso osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a vše dobře promícháme. Vrátíme pánev na oheň, zvýšíme plamen a přilijeme lžíci oleje. Vložíme maso a opékáme dozlatova. Pak přidáme očištěné, na malé kousky pokrájené houby, Masox a petrželkové stonky. Mícháme dalších pár minut, pak vsypeme opečenou cibuli s česnekem, přidáme máslo, přilijeme brandy a promícháme. Zahříváme ještě 1–2 minuty a poté vmícháme citronovou kůru a většinu crème fraîche. Asi minutu vaříme, pak případně dosolíme.
Podáváme s pečenými plátky brambor, ozdobenými zbylým crème fraîche, petrželkou a plátky nakládaných okurčiček.


Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.