-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


Zajíc velikonoční s kapkou Skotské

Autor: Kuchtík
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
Ingredience (1 ks):
85 g másla
85 g cukru krupice
1 vejce
1 žloutek
110 g hladké mouky
¼ sáčku Kypřicího prášku Vitana
7 g mandlí (plátky)
¼ sáčku Perníkového koření Vitana
50 g krájeného sušeného ovoce
2 g Pomerančové kůry Vitana
¼ šťávy z 1 ks pomeranče
2 g Citrónové kůry Vitana
2 lžíce skotské whisky

Postup:
Technologický postup: Vymažeme si formu zajíčka (velikost 20 cm) máslem a vysypeme hladkou moukou. Přebytečnou mouku z formy sklepeme.
Necháme si povolit máslo, které vyšleháme s cukrem moučkou do hladkého krému. Postupně přišleháváme vejce, whisky a zakápneme pomerančovou štávou.
Do mouky zamícháme citrónovou, pomerančovou kůru, nakrájené sušené ovoce, mandlové plátky, kypřící prášek, perníkové koření.
Do vyšlehané směsi vařečkou zamícháme mouku s přísadami. Těstem naplníme zajíčka, přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 170 °C po dobu 50 minut. Po upečení nechte krátce vychladnout, odklopte horní část formy a nechte zajíčka dalších deset minut chladnout. Po částečném vychladnutí vyklopte zajíčka z formy a dozdobte.


Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.