Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Jablečná povidla

Autor: Jiřina
   Hodnocení: 37%      

Suroviny:
Oloupaná a jádřinců zbavená zralá jablka.

Postup:
Oloupanými a jádřinců zbavenými jablky naplníme největší pekáč co doma máme, přikryjeme víkem pekáče a vložíme do trouby péci. Občas zamícháme - stačí 1x za 1/2 hod. Povidla pečeme do požadované hustoty. Pečení je možné přerušit a pokračovat druhý den. Povidla se zaručeně nepřipálí a nevystřikují. Plníme do sklenic a sterilujeme 20 min. Jsou výborná.
Když se použijí jablka nezralá,jsou povidla kyselejší, ale také dobrá, před použitím do buchet nebo koláčů se přisladí.

Názory čtenářek

kolle 14.8. 11:32  

Dělám je podobně, ale po oloupání je nakrájím na kraječi na hranolky. Jsou dříve a stejnoměrně hotové a na koláčích malé kousky hezky vypadají.

raketa 23.5. 19:15  

ja to delaam 180 a je to ok

irina malá 17.7. 17:09  

Na kolika stupních se to peče? Dík.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.